1. Domov
  2. News
14.03.2024

Prvé kolo volieb prezidenta SR sa uskutoční v sobotu 23. marca 2024. Prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024. Vo voľbách prezidenta je možné hlasovať výlučne vo volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Hlasovanie zo zahraničia nie je možné.

Podujatie, ktoré organizuje štátna výstavná agentúra TIF-HELEXPO sa uskutoční 25. - 27. apríla 2024 v Solúne, Grécko.

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec prijal 6. decembra 2023 v Bratislave veľvyslancov Slovinskej republiky a Gréckej republiky, Stanislava Raščana a Athanasia Ioannou. Obaja veľvyslanci pozitívne vnímajú bezprostrednú pomoc Slovenska pri odstraňovaní následkov prírodných katastrof, ako sú záplavy a požiare.

Vláda Slovenskej republiky schválila 13. novembra 2023 svoje programové vyhlásenie.

Dvadsať účastníkov a účastníčok Letnej školy diplomacie Štefana Osuského (LŠDŠO) si dnes 30. júna 2023 na záverečnej ceremónii prevzalo diplomy z rúk ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslava Wlachovského a čestného prezidenta LŠDŠO Ivana Korčoka.

V Zimnej jazdiarni Bratislavského hradu sa vo štvrtok 29. júna 2023 uskutočnilo slávnostné podujatie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky – Koncert pri príležitosti 30. výročia slovenskej diplomacie.