1. Domov
  2. News

V súvislosti s ďalej sa šíriacou vlnou násilných protestov a dlhodobo nestabilnou situáciou na Haiti, nedostatkom vody, potravín a liekov a zároveň kritickou a nepredvídateľnou situáciou v krajine, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky upozorňuje občanov Slovenskej republiky na vysoké bezpečnostné riziká pri cestách do tejto karibskej krajiny.

V poslednom období sa na Kube vyskytli prípady nespokojnosti obyvateľstva s nedostatkom základných potravín a elektrickej energie. V tejto súvislosti odporúčame občanom zvýšenú opatrnosť pri väčších zhromaždenia a manifestáciách.

14.03.2024

Prvé kolo volieb prezidenta SR sa uskutoční v sobotu 23. marca 2024. Prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024. Vo voľbách prezidenta je možné hlasovať výlučne vo volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Hlasovanie zo zahraničia nie je možné.

Na oficiálnu návštevu továrne na výrobu cukroviniek v Caibariéne prišiel v piatok kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel.

Vláda Slovenskej republiky schválila 13. novembra 2023 svoje programové vyhlásenie.

Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková otvorila 12. septembra 2023 fórum na podporu obchodných príležitostí Slovenska s krajinami Latinskej Ameriky a Karibiku (LAC).