1. Domov
  2. News

Veľvyslanec Slovenskej republiky vo Fínsku Dušan Krištofík privítal 19. marca 2024 na Veľvyslanectve SR v Helsinkách poslancov fínskej Parlamentnej skupiny priateľstva so Slovenskou republikou.

14.03.2024

Prvé kolo volieb prezidenta SR sa uskutoční v sobotu 23. marca 2024. Prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024. Vo voľbách prezidenta je možné hlasovať výlučne vo volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Hlasovanie zo zahraničia nie je možné.

Veľvyslanec Dušan Krištofík sa pripojil k sviečkovej spomienke na obete vojny na Ukrajine, ktorá sa konala 24. februára 2024 na Senátnom námestí v Helsinkách.

Veľvyslanec Slovenskej republiky vo Fínsku Dušan Krištofík a nový predseda Parlamentnej skupiny priateľstva so Slovenskou republikou Jouni Ovaska prediskutovali na úvodnom stretnutí 15. februára 2024 formy a oblasti spolupráce v rámci parlamentnej diplomacie.

Upozorňujeme cestujúcich, že všetky hraničné priechody na východnej hranici Fínskej republiky s Ruskou federáciou sú uzavreté pre osobnú dopravu.

19.01.2024 Fínsko

V priestoroch Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Helsinkách sa 12. januára 2024 uskutočnila slávnostná recepcia pri príležitosti Dňa vzniku SR pre krajanskú komunitu žijúcu vo Fínsku a Estónsku. Na recepcii sa zúčastnilo vyše 50 hostí. Okrem najstaršej generácie krajanov boli prítomní aj zástupcovia strednej a mladšej generácie Slovákov dlhodobo alebo krátkodobo žijúcich vo Fínsku a Estónsku.