1. Domov
  2. News

Upozorňujeme cestujúcich, že všetky hraničné priechody na východnej hranici Fínska s Ruskom sú uzavreté pre osobnú dopravu.

Veľvyslanectvo SR v Helsinkách, spoločne s veľvyslanectvami Bulharska, Estónska, Lotyšska, Litvy, Rumunska a Slovinska, si 20. výročie svojho vstupu do NATO pripomenuli zorganizovaním bezpečnostno-politického seminára na tému „Politika otvorených dverí NATO: Pred 20 rokmi, dnes a zajtra“. Seminár sa konal 10. apríla 2024 na pôde fínskeho parlamentu. Na organizácii sa okrem vyššie spomínaných veľvyslanectiev spolupodieľali Fínsky inštitút medzinárodných vzťahov, fínsky parlament a Atlantická rada so sídlom v Helsinkách.

07.04.2024

Prehľad dôležitých lehôt a informácií pred voľbami do Európskeho parlamentu

Veľvyslanec Slovenskej republiky vo Fínsku Dušan Krištofík privítal 19. marca 2024 na Veľvyslanectve SR v Helsinkách poslancov fínskej Parlamentnej skupiny priateľstva so Slovenskou republikou.

Veľvyslanec Dušan Krištofík sa pripojil k sviečkovej spomienke na obete vojny na Ukrajine, ktorá sa konala 24. februára 2024 na Senátnom námestí v Helsinkách.

Veľvyslanec Slovenskej republiky vo Fínsku Dušan Krištofík a nový predseda Parlamentnej skupiny priateľstva so Slovenskou republikou Jouni Ovaska prediskutovali na úvodnom stretnutí 15. februára 2024 formy a oblasti spolupráce v rámci parlamentnej diplomacie.