Prezentácia slovenskej gastronómie a ľudového umenia v Turecku

11.3.2019 | Aktivity veľvyslancov | Kultúrna prezentácia | Prezentácia Slovenska v zahraničí | Turecko

V dňoch 4. - 10. marca 2019 sa v istanbulskom hoteli St. Regis konal Týždeň slovenskej kuchyne. Iniciátorom podujatia bol honorárny konzul Slovenskej republiky v Turecku Onur Sumer. V spolupráci s Veľvyslanectvom SR v Ankare a Generálnym konzulátom SR v Istanbule spoločne pripravili jedinečnú prezentáciu tradičných slovenských špecialít majstrov šéfkuchárov z reštaurácie Gurmánsky Grob. K osobitej atmosfére podujatia prispela aj vynikajúca slovenská kapela „Sokoly“ a výstava modranskej keramiky.
 

Významní hostia, medzi ktorými bol predseda Zahraničného výboru Parlamentu TR Volkan Bozkir, vedúci Úradu MZV TR v Istanbule veľvyslanec Murat Tamer, známa turecká filantropka Demet Sabancı, slávna umelkyňa Şefika Kutluer a mnohí ďalší vysoko ocenili toto originálne predstavenie Slovenska.