1. Domov
  2. News
14.03.2024

Prvé kolo volieb prezidenta SR sa uskutoční v sobotu 23. marca 2024. Prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024. Vo voľbách prezidenta je možné hlasovať výlučne vo volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Hlasovanie zo zahraničia nie je možné.

Vláda Slovenskej republiky schválila 13. novembra 2023 svoje programové vyhlásenie.

Dvadsať účastníkov a účastníčok Letnej školy diplomacie Štefana Osuského (LŠDŠO) si dnes 30. júna 2023 na záverečnej ceremónii prevzalo diplomy z rúk ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslava Wlachovského a čestného prezidenta LŠDŠO Ivana Korčoka.

V Zimnej jazdiarni Bratislavského hradu sa vo štvrtok 29. júna 2023 uskutočnilo slávnostné podujatie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky – Koncert pri príležitosti 30. výročia slovenskej diplomacie.

Letnú školu diplomacie Štefana Osuského (LŠDŠO) otvoril dnes, 26. júna 2023 v Bratislave, jej čestný prezident Ivan Korčok. Bývalý minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky vyhlásil, že projekt nielen vytvára priestor na oboznámenie sa so slovenskou diplomaciou a jej cieľmi, ale šíri tiež odkaz Štefana Osuského, jednej z jej najvýraznejších postáv.

Slovenská republika si 24. júna pripomína Deň pamiatky obetí komunistického režimu. Pripomína všetkých neprávom odsúdených a uväznených medzi rokmi 1948 až 1989. Pamätný deň sa viaže k procesu s lekárom, politickým väzňom a katolíckym disidentom Silvestrom Krčmérym, ktorého mučili a 24. júna 1954 nespravodlivo odsúdili za údajnú vlastizradu.