1. Domov
  2. News

Slovenská republika pomôže v náročnej humanitárnej situácii na Kube zabezpečiť pre deti približne 60 ton sušeného odstredeného mlieka. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár dnes (10. apríla 2024) prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Kubánskej republiky Rafaela Paulina Pino Bécquera, ktorého informoval o tom, že SR už v pondelok odošle do Svetového potravinového programu Organizácie Spojených národov finančný príspevok vo výške 200-tisíc eur určený na nákup sušeného mlieka.

07.04.2024

Prehľad dôležitých lehôt a informácií pred voľbami do Európskeho parlamentu

V súvislosti s ďalej sa šíriacou vlnou násilných protestov a dlhodobo nestabilnou situáciou na Haiti, nedostatkom vody, potravín a liekov a zároveň kritickou a nepredvídateľnou situáciou v krajine, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky upozorňuje občanov Slovenskej republiky na vysoké bezpečnostné riziká pri cestách do tejto karibskej krajiny.

V poslednom období sa na Kube vyskytli prípady nespokojnosti obyvateľstva s nedostatkom základných potravín a elektrickej energie. V tejto súvislosti odporúčame občanom zvýšenú opatrnosť pri väčších zhromaždenia a manifestáciách.

Na oficiálnu návštevu továrne na výrobu cukroviniek v Caibariéne prišiel v piatok kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel.

Vláda Slovenskej republiky schválila 13. novembra 2023 svoje programové vyhlásenie.