1. Domov
  2. News
14.03.2024

Prvé kolo volieb prezidenta SR sa uskutoční v sobotu 23. marca 2024. Prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024. Vo voľbách prezidenta je možné hlasovať výlučne vo volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Hlasovanie zo zahraničia nie je možné.

Veľvyslanectvo Ukrajiny so sídlom v Bratislave informuje o plánovanej privatizácii objektov štátneho majetku Ukrajiny.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár schválil finančný príspevok vo výške 750-tisíc eur na nákup dvoch kusov odmínovacích systémov Božena 4+ určených na humanitárne odmínovanie na Ukrajine. Zmluvu o poskytnutí finančného príspevku na nákup systémov podpísali v piatok 8. decembra riaditeľ Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu Tomáš Bokor a veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Myroslav Kastran.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa zúčastnil na dvojdňovom rokovaní ministrov zahraničných vecí Severoatlantickej aliancie (NATO), ktoré sa konalo 28. a 29. novembra 2023 v Bruseli. Po rokovaní minister uviedol, že pre Slovensko je kľúčové pokračovať v posilňovaní kolektívnej obrany.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár vystúpil 28. novembra 2023 v Bruseli na rokovaní Severoatlantickej rady.