1. Domov
  2. News

Veľvyslanectvo SR v Londýne informuje o príležitosti zúčastniť sa na výstave vín z krajín Strednej a Východnej Európy "The ultimate CEE Wine Fair".

Stupeň teroristickej hrozby v Spojenom kráľovstve je na treťom stupni z piatich. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR naďalej odporúča občanom, aby zachovávali zvýšenú opatrnosť a ostražitosť, najmä na miestach s väčšou koncentráciou osôb a rešpektovali pokyny bezpečnostných zložiek.

07.04.2024

Prehľad dôležitých lehôt a informácií pred voľbami do Európskeho parlamentu

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár rokoval dnes (3. apríla 2024) v rámci prvého dňa zasadnutia šéfov diplomacií členských štátov Severoatlantickej aliancie v Bruseli s britským ministrom zahraničných vecí Davidom Cameronom. Partneri hovorili o prípravách na washingtonský samit NATO v kontexte prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine a zároveň otvorili tému posilnenia vzájomnej spolupráce v ekonomickej oblasti.

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec prijal 15. februára 2024 na rezorte diplomacie Nigela Bakera, veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku. Témou stretnutia boli slovensko-britské vzťahy s dôrazom na ich ekonomický rozmer a taktiež situácia na Ukrajine.

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok privítal vo štvrtok 25. januára 2023 v Bratislave štátneho tajomníka pre Európu Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Lea Dochertyho.