1. Domov
  2. News
14.03.2024

Prvé kolo volieb prezidenta SR sa uskutoční v sobotu 23. marca 2024. Prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024. Vo voľbách prezidenta je možné hlasovať výlučne vo volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Hlasovanie zo zahraničia nie je možné.

V dňoch 5. - 8. marca 2024 sa v Tokiu uskutočnil v poradí už 49. ročník najväčšieho veľtrhu zameraného na potraviny a nápoje v Ázii - FOODEX JAPAN.

23.02.2024

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Slovenskej republiky v Japonsku Ivan Surkoš odovzdal 1. februára 2024 kópie poverovacích listín viceministrovi zahraničných vecí Japonska Masatakovi Okanovi.

Štátny tajomník zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal 13. februára 2024 v Bratislave veľvyslanca Japonska Yasuhira Kawakamiho. Obaja partneri vyjadrili záujem o pokračovanie v intenzívnom politickom dialógu v rámci potvrdenia pozitívnej dynamiky a významu slovensko-japonských vzťahov.

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok sa 2. februára 2024 zúčastnil na v poradí treťom Indo-tichomorskom fóre Európskej únie v Bruseli.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár privítal 12. januára 2024 v Bratislave na nástupnej návšteve japonského veľvyslanca na Slovensku Yasuhira Kawakamiho. Témou stretnutia bol najmä dôraz na posilnenie a rozvoj ekonomického potenciálu slovensko-japonských vzťahov.