Pre správne fungovanie portálu musíte mať v prehliadači zapnutý Javaskript.

Ugrás a tartalomhoz

Rólunk

 

Tisztelt kultúrakedvelő barátaink!

 

Köszöntöm Önöket a budapesti Szlovák Intézet honlapján. Intézetünk a Szlovák Köztársaság diplomáciai hálózatának része, Szlovákia nyolc külföldön működő kulturális intézetének egyike, a Szlovák Köztársaság Külügy-és Európai Ügyek Minisztériumának költségvetési szervezete.

 

Küldetésünk a szlovák kultúra és művészet, a szlovák kulturális hagyományok bemutatása. Céljaink közé tartozik e mellett a Magyarországon élő honfitársaink kulturális, társadalmi kapcsolatainak támogatása. A Szlovák Intézet legfontosabb tevékenységeinek része a kulturális és művészeti rendezvények megvalósítása, kiállítások, táncművészeti előadások rendezése, népművészeti csoportok bemutatása, szlovák filmek vetítése, filmklub szervezése és az irodalom népszerűsítése. Sőt, nyelvtanfolyamokat is tartunk  az érdeklődőknek. A kultúra megjelenítésének a legszínesebb formáit támogatjuk és gyakoroljuk. 

 

Rendezvényeinket a Szlovák Intézet  Budapest, VIII. kerület, Rákóczi út 15. szám alatt tartjuk, továbbá  partnerintézeteinkben Magyarország egész területén. Intézetünk a hét minden munkanapján várja a szlovák kultúra iránt érdeklődőket.

 

Mint a Szlovák Intézet igazgatója, nagyon őrülnék, ha rendezvényeinken személyesen is üdvözölhetném Önöket.

 

Minden aktuális információt rólunk, rendezvényeinkről megtalálhatnak a Szlovák Intézet Facebook oldalán.

 

Legnagyobb jutalmunk az lesz, ha jól érzik magukat nálunk, és újra eljönnek hozzánk. 

 

Szeretettel várjuk Önöket rendezvényeinken!

 

Ildiko Siposová  a Szlovák Intézet igazgatója

Utolsó frissítés dátuma: 17.1.2019 Létrehozás dátuma: 16.1.2019